عدالت جهانی به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «گئر اُ پدرسن» دیپلمات نروژی که چند ماهی است جانشین «استفان دی مسیتورا» به عنوان نمانیده سازمان ملل در امور سوریه شده است، در یک گفتوگوی مطبوعاتی، بیش از هر چیزی بر اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت و تلاش برای تشکیل کمیته قانون اساسی تأکید کرد.
او در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط، گفت که پس از بر عهده گرفتن این مسئولیت، ابتدا به دمشق رفته و سپس عازم ریاض شده تا با «هیأت مذاکره کننده سوریه» وابسته به معارضان گفتوگو کند. پدرسن تأکید کرد که تلاش میکند به یک اندازه با دولت و معارضان ارتباط برقرار کند و طرفهای مختلف را برای آغاز مذاکرات ریشهای به پای میز مذاکره بیاورد.
پدرسن تأکید کرد: «طبق قطعنامه 2254 من با دولتی که در رأس آن بشار اسد حضور دارد تعامل میکنم؛ همچنین با معارضان. سازمان ملل تعیین نکرده است که چه کسی رئیسجمهور سوریه باشد، این به مردم این کشور مربوط است».
این دیپلمات نروژی گفت: «باید بدانیم که چگونه میتوان به این درگیری که هشت سال به طول انجامیده پایان دهیم؛ هشت سال زمان زیادی است، مخصوصا اگر یک پناهجوی سوری باشی».
پدرسن همچنین گفت که در مسیر رسیدن به هدف، او به پایتختهای مختلف از جمله ریاض، تهران، آنکارا، مسکو، واشنگتن، پاریس و لندن سفر کرده و همچنین گفت که در این مسیر صرفا نباید با سوریها گفتوگو کرد.
نماینده سازمان ملل در امور سوریه در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: همانگونه که پیش از این گفتهام، بخش نظامی درگیری در سوریه، تقریبا آرام گرفته است اما درگیری هنوز ادامه دارد و ریشههای این بحران هنوز در جای خود قرار دارد و مسائلی همچون شرایط ادلب و شمال شرق سوریه، حملات اسرائیل به خاک سوریه، بقایای داعش و شرایط اجتماعی و اقتصادی سخت باید حل و فصل شوند.
پدرسن در ادامه به حضور نیروهای خارجی در سوریه اشاره کرد که گفت که پنج ارتش در این کشور حضور دارند، آمریکا، روسیه، ایران، ترکیه و رژیم صهیونیستی در سوریه هستند و این مسأله کار او را برای آغاز روند سیاسی جهت حل بحران را سختتر کرده است.
او تأکید کرد که این شرایط نه تنها دشوار، بلکه خطرناک است و افزود: «ما باید حواسمان به این باشد که طرفهای خارجی با یکدیگر درگیر نشوند، چرا که در آن صورت نتایج فاجعهباری به بار خواهد نشست و امنیت منطقه و جهان را تهدید خواهد کرد».
نماینده سازمان ملل در امور سوریه در بخش دیگری از سخنان خود به «کمیته قانون اساسی» اشاره کرد و گفت که طبق قطعنامه 2254 باید در قانون اساسی اصلاحات رخ دهد و تا کنون دولت 50 نفر و معارضان نیز 50 نفر را برای حضور در این کمیته معرفی کردهاند. او گفت که لیست سومی نیز متشکل از 50 نفر باید در این کمیته حضور داشته باشد تا تعداد اعضای کمیته به 150 نفر برسد.
او گفت که تأکید زیادی بر تعداد 150 نفر دارد و در راستای اینکه چه کسانی در لیست سوم حضور داشته باشند یا ساز و کار کمیته قانون اساسی چگونه باشد، با طرفهای داخلی و خارجی در حال رایزنی است.
پدرسن در پایان به مسأله داعش اشاره کرد و گفت که این گروهک از لحاظ جغرافیایی پایان یافته اما این به معنی پایان کار داعش نیست و باید به شرایطی که موجب ظهور این گروهک شد، توجه کرد. او گفت که رسیدن به یک راهحل جامع در سوریه، سهم بسزایی در عدم تکرار پدیدهای به نام داعش دارد.