الحراء

اتحادیه جهانی حقوقدانان مسلمان
  • پیام تسلیت
  • اطلاعیه بین المللی هزار حقوق دان مسلمان
  • پیام تبریک هزار مدافع حقوق بشر
  • شورای حقوق بشر در سال2023
  • تضمین حفاظت از مدافعان حقوق بشر، دستور العمل اتحادیه ی اروپایی در باره ی مدافعان حقوق بشر
  • پیام تسلیت
  • اطلاعیه بین المللی هزار حقوق دان مسلمان
  • پیام تبریک هزار مدافع حقوق بشر
  • شورای حقوق بشر در سال2023
  • تضمین حفاظت از مدافعان حقوق بشر، دستور العمل اتحادیه ی اروپایی در باره ی مدافعان حقوق بشر
  • برترین مطالب

    طراحی و بهینه سازی قالب : ثامن تم ( علیرضا حقیقت )

    عمرو موسی: دشمنی با ایران برای حذف آرمان فلسطین، شرط‌بندی شکست‌خورده است

    عدالت جهانی به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «عمرو موسی» دبیرکل پیشین اتحادیه عرب می‌گوید که «معامله قرن» پیشنهادی آمریکا و ابعاد آن تا کنون مشخص نیست و هر چه هست تنها وعده و وعید و سخنان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره این است که وی راه‌حلی برای منازعه فلسطینی-اسرائیل دارد.

     

    موسی در مصاحبه با روزنامه اردنی «الغد» افزود که به عقیده من این طرح پیشنهادی آمریکا فراتر از حل منازعه فلسطینی-اسرائیلی است و تا حد ایجاد یک نظام جدید منطقه‌ای بر اساس دیدگاه آمریکا پیش می‌رود و حقیقتا من از این طرح به خصوص در پرتو جانبداری آمریکا از اسرائیل بیم دارم.

     

    وی با اشاره به اینکه اعراب در طول سال‌های گذشته تنها به مدیریت منازعه فلسطینی-اسرائیلی و نه حل آن مبادرت کرده‌اند، تصریح کرد که این امر لطمه‌های عمیقی به حقوق فلسطینیان وارد آورده است؛ شهرک‌ها در حال ساخت است، اراضی مصادره می‌شود و (صهیونیست‌ها) برای تصرف کامل قدس آماده می‌شوند.

     

    معامله قرن در کنار کنفرانس ورشو خطرناک است

     

    عمرو موسی به مطرح شدن معامله قرن در کنار برگزاری کنفرانس ورشو با هدف تقویت آینده صلح و امنیت در غرب آسیا اشاره کرد و گفت: «عاملان برگزاری این کنفرانس به دنبال ایجاد نظام جدید منطقه‌ای هستند اما کدام نظام؟ ما از نتایج این کنفرانس بیم داریم به خصوص اینکه با وجود توافقات در سطح عالی، مسئله روشن نیست، جهان عرب این امور و جزئیات معامله قرن را درک نمی‌کند و سوالات زیادی دارد و ما نمی‌دانیم که آیا کنفرانس ورشو مقدمه‌ای برای طرح معامله قرن است یا خیر.»

     

    وی همچنین حل قضیه فلسطین را به عنوان یک اصل برای حل تمام مشکلات منطقه دانست و گفت: «اگر قضیه فلسطین حل نشود نمی‌توان ایران را به توقف سیاست‌های خشن خود وادار کرد یا ترکیه را به این موضوع که نمی‌تواند جهان عرب را رهبری کند، متقاعد کرد.»

     

    راهکار مقابله با معامله قرن

     

    دبیرکل پیشین اتحادیه عرب درباره راهکار مقابله با معامله قرن نیز می‌گوید که این امر به افکار عمومی جهان عرب و پایبندی آن به حل عادلانه قضیه فلسطین بستگی دارد به خصوص اینکه خود جنگ یا جنگ دیپلماتیک بزرگ مطرح نیست و دولت‌های عربی این طرح را که حقوق ملت فلسطین را تباه می‌کند، قبول ندارند و گذشته از آن طرف اسرائیلی از وضعیت فعلی راضی است و به دنبال راه‌حل دو دولت یا یک دولت نیست.

     

    عمرو موسی در پاسخ به این سوال که چرا اهتمام اعراب به قضیه فلسطین کاهش یافته و آنها اولویت خود را نزاع با ایران و چه بسا ترکیه قرار داده‌اند؟ گفت: «به عقیده من قضیه فلسطین اساس قضایای منطقه و جهان است و به دلیل سیاست منطقه‌ای ترکیه و ایران، قضیه فلسطین واقعا مهم است، طرح صلح عربی که در سال ۲۰۰۲ مطرح شد همچنان پابرجاست و من هیچ سخنی درباره اصلاح آن نشنیده‌ام و اعراب درباره آن اجماع دارند و اسرائیل نیز بر آن اصرار دارد و لذا عدم اهتمام به قضیه فلسطین و در مقابل صف‌آرایی علیه ایران و فراموش کردن اسرائیل، یک اشتباه سیاسی است چرا که جذب افکار عمومی جهان عرب علیه ایران به این امید اینکه قضیه فلسطین از وجدان (ملت‌های) عربی پاک خواهد شد، شرط‌بندی شکست‌خورده‌ای است.»

     

    اعراب اکنون خواهان بقای آمریکا در منطقه هستند

     

    وی درباره تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه نیز با اشاره تغییر اوضاع منطقه گفت که خروج آمریکا از منطقه ۱۰ سال پیش خواسته اعراب بود اما اکنون وضعیت تغییر کرده و ما خواهان بقای آمریکا هستیم و این بیانگر خلأ عربی به دلیل اشتباهاتی است که رخ داده است.

     

    وی همچنین تصریح کرد که موافق بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است چرا که پرونده‌های راهبردی وجود داردکه نیازمند وجود سوریه برای تعامل با آن است.

     

    دبیرکل اسبق اتحادیه عرب درباره تشکیل «ناتوی عربی» برای مقابله با ایران نیز تصریح کرد: «از این طرح تعجب می‌کنم... تشکیل ناتوی عربی، هدف از تشکیل این ناتو به خصوص با این نام و اینکه ائتلاف‌ها و توافقات دفاعی مشترک عربی وجود دارد، چیست؟ این یک رویکرد خارجی است که نیاز داشت صبغه عربی به آن بدهند در حالی‌که تناقض‌هایی در اصل ایجاد این ائتلاف وجود دارد و سوالاتی درباره آن مطرح است؛ چرا این ائتلاف، این جنگ با این نام علیه چه کسی و به نفع چه کسی است!»

     

    موضوعات مرتبط : خبرها
    نویسنده : admin362 / تاریخ : 28 بهمن 1397 / نظرات : 0 / بازدید : 429


    ارسال نظر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد...