عدالت جهانی به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری فارس، رژیم صهیونیستی هفته گذشته به ناظران بینالمللی در الخلیل (واقع در کرانه باختری ) اعلام کرد مهلت ماندن آنها را تمدید نمیکند و باید این شهر را ترک کنند.
در همین راستا، شورای امنیت چهارشنبه (دیروز) تشکیل جلسه داد و بیشتر اعضای این نهاد بینالمللی به جز آمریکا، صرفا از این اقدام رژیم صهیونیستی ابراز تأسف کردند. واشنگتن در جلسه بسته مذکور مدعی شد، این حق دو طرف فلسطینی و اسرائیلی است که مهلت باقی ماندن ناظران مذکور را (که هر شش ماه تمدید میشده) تمدید نکند.
بر اساس گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، در مقابل کویت و اندونزدی به عنوان دو عضو غیردائمی شورای امنیت اعلام کردند، رژیم صهیونیستی اینچنین حقی ندارد. این دو کشور در پایان جلسه درخواست کردند بیانیهای در محکومیت این اقدام صادر شود اما آمریکا با آن مخالفت کرد.
تیم ناظران یاد شده از کشورهای نروژ، ایتالیا، سوئد، سوئیس و ترکیه هستند؛ مأموریت آنها این است که تعرضهای رژیم اشغالگر و شهرکنشینان علیه فلسطینیها در الخلیل را ثبت کنند. تحلیلگران معتقدند خروج این تیم منجر به افزایش تعرضهای مذکور میشود و پیامدهای آن خطرناک است.
اعضای این تیم 64 نفر است و زمان ورود آنها به الخلیل به سال 1996 جنایت شهرکنشین صهیونیست «باروخ گُلدشتاین» در مسجد ابراهیمی در الخلیل برمیگردد. گلدشتاین هنگامیکه نمازگزاران در حال سجود بودند با مسلسل از کنار یکی از ستونهای مسجد به روی آنان آتش گشود و در نتیجه 29 تن را به شهادت رساند و 125 تن را زخمی کرد، وی نهایتاً توسط نمازگزاران دستگیر و کشته شد.
این رویداد بازتابها و اعتراضات فراوانی را علیه صهیونیستها بر انگیخت، ارتش رژیم اسرائیل در درگیری با فلسطینیان معترض در 2 روز پس از این رویداد 19 تن دیگر را نیز به شهادت رساند.